Sådan blev jeg Møbelpolster
 

.

Min uddannelse som møbelpolstrer, eller som det rigtigt hedder Tapetserer, fik jeg hos en af datidens førende Tapetsermestre, Halvor Jensen, Dronningensgade, Hjørring.    Min læretid foregik i årene 1960-1964 og tog 4 år og 4 måneder.

Et underligt skævt tal, men sådan var det dengang, den tid man brugte på teknisk skole om dagen, den skulle lægges til læretiden og det blev så for mit vedkommende til 4 måneder.

Efter svendeprøven som jeg bestod, måtte jeg lige den vej omkring værnepligten. 
Først i slutningen af 1965 kunne jeg så begynde mit arbejde som møbelpolstersvend. 
På den tid var det let at få arbejde, man kunne nærmest vælge og vrage. 
Min første arbejdsplads var hos møbelhandler Fr.A. Jensen, som dengang havde til huse på hjørnet af Bispensgade broen, lige overfor Østre Skole.

Efter et stykke tid her blev jeg træt af det og startede mit eget Værksted på Klokagervej i Hjørring.

Denne lille forretning gik helt uovertruffen og jeg tjente uhyre summer, men jeg arbejdede også fra klokken 6 morgen til 23 tiden om aftenen.

På et tidspunkt, i årene ca. 68-69, fandt regeringen ud af at indføre omsætningsafgift, så vidt jeg husker fra dengang, en beskatning på arbejde, på 18%. 
Dette var noget der fik næsten al handel til at gå i stå og det blev selvfølgelig særligt svært for alle små håndværksdrivende. 
Selv de mere veletablerede kunne rigtigt mærke, at krisen kradsede.  Min gamle læremester hjalp mig lidt med, at give mig lidt arbejde, men på et tidspunkt i 1969, hvor min kasse beholdning var sluppet op og jeg begyndte, at tære på kasse kreditten, besluttede jeg mig for at lukke forretningen inden jeg gik konkurs.

I årene fremover arbejdede jeg så med andre ting, bl.a. med biler og var lige en smut tilbage i et års tid, ved faget. 
Herefter har jeg dog ikke arbejdet direkte med faget, men har dog holdt det ved lige ved, at opkøbe gamle møbler og så restaurere dem og ved, at lave møbler for venner og bekendte.

Interessen for gamle og også antikke møbler, er steget gennem de sidste år og jeg synes i dag, at det er vældigt spændende og se hvad man kan få ud af de gamle møbler, der findes rundt omkring på loppe markeder og i brugt forretninger.